Benodigdheden & ingrediënten
Vitello tonnato van gebraden fricandeau met een heerlijke tonijnsaus. Steeds weer genieten met de recepten van KookStudio Delft.
Saus
1 blikje tonijnstukjes op water
2 volle theelepels kappertjes
1 volle theelepel sambal
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zoetstof
1 volle eetlepel geknipte bieslook
5 eetlepels magere yoghurt
5 ansjovis op olie
Verder heb je nodig:
200 gram diepvries tonijnsteak
8 plakken kalfs-fricandeau of gewone fricandeau
1 eetlepels kappertjes
Plan van aanpak
Bereiding
Alle ingrediënten voor de saus bij elkaar doen en pureren het word een dikke saus, ziet er misschien kleurloos uit maar de smaak is heerlijk.
Dep de tonijnsteak met keukenpapier goed droog en smeer deze met een kwastje aan beide zijde met olijfolie in, kruid de tonijn goed met zout en peper.
Laat een kleine koekenpan goed heet worden en bak de tonijn aan beide zijde anderhalve minuut, pas op dat je de tonijn niet langer bakt deze word dan droog. Tonijn is rose van binnen het lekkerst.
Snijd de tonijn in reepjes van ongeveer een halve cm
Plan van aanpak
Serveren
Leg op ieder bord 2 plakken fricandeau serveer hier half overheen 2 eetlepels saus en strooi hier de kappertjes overheen.
Serveer met rucola salade en wat snoeptomaatjes voor de kleur met beetje dressing erop.
Leg op het laatst 2 lauwwarme tonijnreepjes op het bord.
BON APPETIT!
Deel dit recept
Kookstudio Delft © – Contact – Algemene voorwaarden – WordPress door RVAAR5