Benodigdheden & ingrediënten
Voor de gamba-vinkjes:
1 zak bevroren wit pootgarnaal (van AH)
2 fijn gesnipperde sjalotjes
2 geperste teentjes knoflook
12 plakjes ontbijtspek
olijf olie om te bakken
De andere ingredienten:
1 zakje gemengde sla (in dit geval is de Waterkers Melange van AH gebruikt)
1 avocado
1 rode grapefruit
16 pecannoten (halve)
goede olijfolie voor de dressing
Plan van aanpak
Bereidingswijze
Begin met het maken van de Gamba Vinkjes, je kunt dit ’s ochtends al doen. In een beetje olie de ui en de knoflook glazig bakken, en daarna af laten koelen.
De garnalen heb je natuurlijk laten ontdooien en van hun darmkanaal ontdaan. Dit is een vervelend klusje maar ik vind dat je dit echt moet doen!
Vervolgens hak je de garnalen heel fijn (of in de foodprocessor op de pulse stand) en daarna meng je het ui/knoflook mengsel erdoor, beetje peper en zout voor de smaak.
Dan leg je de plakjes ontbijtspek op een plank, met een lepel een schepje van de gamba tartaar erop en dan strak oprollen. Om ze af te maken ’s avonds hoef je ze alleen maar even te bakken in een pan met olijf olie (duurt 5 minuutjes).
Deel dit recept
Kookstudio Delft © – Contact – Algemene voorwaarden – WordPress door RVAAR5