Benodigdheden & ingrediënten
Het recept is op basis van 2 personen
2 Kleine eendenborstfilets
200 ml rode wijn
200 gr diepvriesframbozen
100 ml kippenbouillon
1 Theelepel peperkorrels
1 Sjalot
1 Theelepel kaneel
30 gr koude boter
Plan van aanpak
Bereidingswijze
Snijd eventueel het vet bij van de eendenborstfilets. Maak inkepingen in het vet tot aan de filet zelf. Bestrooi met peper en zout. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak 5-6 minuten tot het vet krokant is geworden. Draai ze om en bak nog 3 minuten op de andere kant. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Snipper ondertussen de sjalot. Fruit de sjalot in het achtergebleven bakvet. Voeg de rode wijn, de bouillon en de peperkorrels toe. Laat een paar minuten inkoken en voeg de frambozen en kaneel toe. Maak ze fijn met een spatel. Laat nog even doorkoken tot het een redelijk dikke saus is. Klop de koude boter er in blokjes door.
Snijd de eendenborst in plakjes en serveer met de frambozensaus. Serveer eventueel met haricot verts en worteltjes en fondant aardappeltjes.
Deel dit recept
Kookstudio Delft © – Contact – Algemene voorwaarden – WordPress door RVAAR5